Přeskočit na obsah

13. prosince 2023 v 18:00

univerzitní kino Scala
Moravské náměstí 127/3, Brno

Téma: Kdo může za drahé energie a co s tím?

🥶 V důsledku války na Ukrajině i nemorálního chování fosilně-energetických korporací čelíme rostoucím cenám energií, a do toho dále rostou nájmy. Nájemníci a nájemnice jsou tak v této krizi jednou z vysoce ohrožených skupin. A s příchodem zimních měsíců se téma energetické krize stává zase aktuální!

Už doma topíte? A jak to udělat, abychom nedopláceli tisíce na energiích? Je váš barák zateplený? Jak si pomoct sám, když majitel nepomůže? Jak přimět vlastníky nemovitostí k opatřením, která vám pomohou snížit spotřebu energie? A jak by měla vypadat systémová řešení?

👉 O možnostech svépomocných opatření na úsporu energie a situaci nájemníků v energetické krizi bude mluvit naše členka a členka skupiny Limity jsme my – Veronika Dombrovská.

📍 Setkání proběhne v prostorách Univerzitního kina Scala – v dolním foyer. Na místě se bude možné pobavit s členstvem Iniciativy o tom jak se vám bydlí, jak si lze zažádat o příspěvek na bydlení nebo se také rovnou připojit k Iniciativě, skrze kterou si jako nájemníci a nájemnice navzájem pomáháme.