Přeskočit na obsah

11. ledna 2024 v 18:00

Klub Punctum

Téma: Jak se organizují nájemníci v Berlíně?

Již druhý čtvrtek v lednu roku 2024 se potkáme tradičně v Punctu na dalším veřejném setkání Iniciativy nájemníků a nájemnic. 🏠

Tentokrát nás navštíví zástupci a zástupkyně z řad Berlínského nájemního hnutí, kteří mají podobné cíle jako naše Iniciativa, ale pohybují se v odlišném kontextu Berlína. Přeci jen nás ale mnohé spojuje.

𝗠𝗶𝗲𝘁𝗲𝗿*𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝘀𝗰𝗵𝗮𝗳𝘁 𝗕𝗲𝗿𝗹𝗶𝗻 (𝗠𝗚𝗕) je iniciativa budující nájemnické odbory v Berlíně. Kolektivně bojují za nájemnická práva a staví se proti pronajímatelům zaměřeným jen na zisk a neopodstatněné zvyšování nájmu.

Zástupci MGB nám poví o strategiích, které se ukázaly jako účinné v boji za obranu nájemníků v Berlíně a o konkrétních případech úspěšné praxe.
❗ Dozvíme se také, jak probíhá kampaň Stop Heimstaden, který je našim společným protivníkem, a proč se kampaň zaměřuje právě na Heimstaden.

Přijďte si poslechnout něco málo o nájemních odborech v zahraničí. 💡 Zároveň jsou veřejná setkání také prostorem, kde jako nájemníci můžeme sdílet svoje problémy a poradit se nejen se sociální pracovnicí ohledně příspěvků na bydlení nebo se spřáteleným právníkem.

K programu bude připraveno drobné občerstvení. Budeme rádi, když zůstanete i po jeho skončení na další povídání nebo ping pong.

📌 Punctum – Krásovka se nachází na pražském Žižkově a je vzdálené asi 2 minuty od tramvajové zastávky Viktoria Žižkov. Pokud nemůžete stoupat do prudšího kopce, můžete vystoupit na zastávkách Lipanská nebo Náměstí Míru.