Přeskočit na obsah

27. března 2024 v 19:00

FaVU VUT u Vegýny

Téma: Jak sebou nenechat zametat v nájmu (INN na FaVU)

🏚 Iniciativa nájemníků a nájemnic sesbírala zkušenosti s hledáním bydlení v Brně a sepsala příručku s názvem Jak se sebou nenechat zametat v nájemním bydlení? V té naši členové a členky shrnují tipy, kde se ohlížet po bydlení, na co si dát pozor při prohlídce bytu, jak by měla vypadat ideální nájemní smlouva a další odpovědi na časté nejasnosti a otázky během bydlení v nájmu.
www.iniciativanajemniku.cz/studentstvo/

🥳 Hlavní obsah této příručky vám představíme a přitom budeme sdílet zážitky z nájemního bydlení. Máte nějakou bizarní historku z nájmu, kterou byste chtěli sdílet s ostatními nájemníky a nájemnicemi? Nevíte, jak si poradit v určité situaci s majitelem? Přijďte 27. března v 19:00 na FAVU, akce se bude konat u místní kantýny Vegýny. ❗
__
🏡 Naše iniciativa vznikla jako brněnská větev INNu v reakci na bytovou krizi a nesnesitelnou situaci lidí v nájmech. Naším cílem je usilovat o důstojný život v nájemních bytech, větší právní ochranu nájemníků a nájemnic a vzájemnou pomoc. V lokálním kontextu stojíme za transparentní bytovou politikou Brna, právem na město a veřejný prostor. Problémům v nájemním bydlení nemusíme čelit sami. Řešení je snazší, pokud se spojíme se sousedkami a sousedy, kteří jim čelí také.

🤝 Sebeorganizovaná skupina bude mít vždy silnější postavení než jednotlivec. Bydlíte v nájmu a nežije se vám dobře? Nebo bydlíte ve vlastním, ale vadí vám bytová krize oslabující společnost? Přijďte se na naše setkání pobavit o tom, co vás trápí. Přidejte se k Iniciativě nájemníků a nájemnic!