Přeskočit na obsah

8. února 2024 v 18:00

Klub Punctum

Téma: Jak se legislativně řeší řetězení krátkodobých smluv v zahraničí?

Poslední půl rok členstvo INNu pracovalo na analýze, která shrnuje současnou nájemní situaci v Česku. Díky ní víme, že energetická chudoba (tedy stav, kdy si nemůžete dovolit vytápět svůj domov na přiměřenou teplotu bez omezení jiných základních životních potřeb) trápí velkou část obyvatelstva. Víme také, že největší skupinou energeticky chudých jsou právě lidé v nájmu.

💭 Jak přesně souvisí energetická chudoba s nájemním bydlením a řetězením krátkodobých smluv? A jak lze vyřešit tyto dva problémy v jednom? Proto jsme se podívali, jak se nájemní vztahy a smlouvy řeší v jiných zemích Evropské unie. Vybrané příklady chceme představit jak vám, tak MMR jako inspiraci. Přijďte si poslechnout možná řešení, která přinášíme na základě příkladů dobré praxe z oblasti nájemního bydlení v jiných zemích.

🗣️ Analýzu, která dostala podobu publikace a bude na místě k dostání, nám představí členka INN Brno Barbora Jelínková, která zároveň pracuje jako výzkumnice a organizátorka v platformě Re-set a bydlením se zabývá dlouhodobě jako socioložka.

Zůstaňte s námi i po schůzce na drink či jen na ping pong. Můžeme si popovídat a posdílet naše zkušenosti nejen z nájemního bydlení.
📌 Sociální pracovnice vám s radostí poradí v otázkách příspěvku na bydlení.

Těšíme se na Vás 🏡